You are hereTre frågor till Runar Kristensson

Tre frågor till Runar Kristensson

Runar Kristensson är nyvald ordförande i Långareds Församlingskrets och vaktmästare i Långareds Missionskyrka. Han är pensionär och har ett förflutet som etableringschef på Lindex. Runar bor i Hällnäs, är gift med Kerstin, har tre döttrar och åtta barnbarn.

Vad håller Dig kvar i tron idag?

Trygghet, Hopp och Nåd. Efter förlusten av ett älskat barnbarn har det varit ett tungt år fullt med frågetecken, varför? följt av en hel del tvivel. Jag kom strax efter detta hade hänt i samtal med en församlingsmedlem som undrade hur jag mår, jag berättade om mitt tvivel och om min otro, varpå han sa, du vet väl om att du inte är ensam om att tvivla, det gjorde även Jesus!
Visst, så är det tänkte jag! Jag behövde alltså inte känna skuld för mitt tvivlande.
Vad håller mig kvar i tron idag - en grundtrygghet och ett hopp, att vara älskad utan prestation - oberoende av styrkan på min tro – jag vilar i tron att jag endast av NÅD får jag vara ett Guds barn.

Vad är aktuellt för Dig idag?

Som nybliven ordförande för Långareds Församlingskrets är det en hel del introduktionsarbete att sätta sig in i, vid sidan av det ordinarie arbetet som vilar på ordföranden. Jag ser framför mig ett år där Attholmens verksamheten kommer att genomlysas, vilket startats upp på initiativ av ungdomarna i Equmenia (SMU).
Det är glädjande att så många har engagerat sig i olika grupper för att genomlysa verksamheten. En strukturgrupp, en fastighetsgrupp, en programgrupp och en framtidsgrupp har bildats. Ett spännande arbete som förhoppningsvis leder fram till att församlingarna vågar ta ett djärvt framtidsinriktat beslut.
Ett annat fokusarbete är hur församlingarna kan stötta kretsens ungdomsarbete, att församlingarna ser ungdomsarbetet som en del av sin egen verksamhet.

Kommande söndag är det Fastlagssöndagen och temat är Kärlekens väg. Vad får Du för associationer?

Min första tanke är ”Kärlekens lov”: Tro Hopp och Kärlek, störst av dem är Kärleken,
allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den, Kärleken upphör aldrig.

Det är min önskan att få ta emot och få dela med mig av denna kärlek till människor i min omgivning.

Jag ber att min tro skall bestå.
Jag ber att hoppet skall bestå, att alla mina frågor en gång kan få ett svar.
Jag ber om att få ge och visa kärlek till människor runt om kring mig.

”Allt som sker utgår inte från Guds hand, men allt som sker ryms förvisso i hans hand”

---------------------------------------
Frågeställare Ingemar Svennered, 2014-02-27