You are hereTre frågor till Sture Wängberg

Tre frågor till Sture WängbergSture Wängberg är medlem i Vänga Missionsförsamling. Han är rektor för Vårbergsskolan i Vårgårda. Sture är gift med Inger och har två ”utflugna” barn.

Vad håller Dig kvar i tron idag?

Det är en grundtrygghet att få vara Guds barn, att vara en del av livets mening. Den kristna gemenskapen är också betydelsefull liksom andliga upplevelser och bönesvar.

Vad är aktuellt för Dig idag?

Arbetet som rektor kräver mycket tid och engagemang, då det är många utmaningar. Men det ger också mycket glädje att kunna göra skillnad för människor.

Kommande söndag är Andra söndagen i fastan och temat är Den kämpande tron. Vad får Du för associationer?

När jag läser om söndagens tema, den kämpande tron, så tänker jag spontant på att ibland är livet tufft och i motgångar kan man börja tvivla. Då kan det bli en kamp i tron, men också en kamp i det vardagliga livet. Jag upplever då fördelen med att vara kristen för man kan be och lägga allt i Guds hand och förlita sig på att han tar hand om det. Bördan blir lättare att bära.
Den kämpande tron handlar väl också om att bevara sin tro mitt i allt som tränger sig på, både det som händer lokalt och ute i världen. Jag tror att det är viktigt att ha en tillbedjande attityd, som kvinnan i söndagens text har (Markus kap 14), att man har en hängiven tro på Jesus.
---------------------------------------
Frågeställare Ingemar Svennered, 2014-03-12

BilagaStorlek
IMG_4120.JPG29.17 kB