You are hereKonsert i Equmeniakyrkan Loo

Konsert i Equmeniakyrkan Loo

Immanuel Brass, Jönköping, besöker Loo på lördag kväll 17 mars.

Immanuel Brass, som är ett brassband med 35 musikanter från Jönköping, gör konsertturné till Västsverige under helgen. Orkestern ger konsert i Equmeniakyrkan Loo på lördag och medverkar i musikgudstjänst i Equmeniakyrkan Lerum på söndag.

Den stora ensemblen, som består av mässingsblåsare och slagverkare, kommer att framföra musik från bl.a. England, USA och Sverige, där några musikstycken är arrangerade av Rolf Johansson, som också är orkesterns dirigent.

Immanuel Brass är församlingsorkester i Immanuelskyrkan Jönköping, som tillhör Equmeniakyrkan och man medverkar i gudstjänster och konserter i stor omfattning.

Immanuel Brass har spelat i bl.a. Skara-, Karlstad-, och Västerås domkyrkor, samt i Kaiser-Wilhelm- Gedächnicht-kirke i Berlin, Matteuskatedralen i Budapest, S:t Georgekatedralen i Kapstaden, konserterat på Dayleys Plaza i Chicago, Kongresspalatset i Brazzaville samt i kyrkor i Frankrike, Ryssland och Finland.

Musiken har genomgående haft följande harmoniska tema: Loven Herren med basuner och cymbaler.

Efter konserten i Loo på lördagskvällen ordnas med servering.

Inger Svantesson 2018-03-12