You are hereMöte med Jesus

Möte med Jesus


By lak - Posted on 25 augusti 2010

En vanlig söndag kom hon till gudstjänsten. Hon hade svårt att gå. Hon var krokryggig. Hon såg bara det som fanns på marken. Hon kunde inte höja blicken. Och så händer det något stort. Det är mycket folk på gudstjänsten. Men pastorn som undervisar ser henne. Han kallar fram henne för att säga något viktigt. Hon tänkte säkert är det mig han menar. Men blicken gick inte att ta miste på. Pastorn menade just henne. Han hade sett henne.
Att bli sedd. Det är det ett av de viktigaste behoven i livet. Genom att någon ser dig blir du bekräftad. Mannen sa till henne: Kvinna du är fri från din sjukdom. Han lade sina händer på henne. Efter det kunde hon räta ryggen och prisa Gud.
Det står om det här i Lukasevangeliet (kap 13 vers 10-16). Den mannen kvinnan mötte var Jesus, Han såg henne. Han kallade på henne. Han befriade henne från den svåra sjukdomen.
Det stora är att Jesus ser oss var och en. Han vill möta din blick var du än finns. Han vill möta dig och dina behov. Han vill möta din längtan efter tro, mening, upprättelse och hälsa. Han kallar på dig.
Var kan då Jesus se mig? Var någonstans kan jag möta Jesus?
Vi kan möta Herren Jesus där vi finns. I gudstjänsten, när vi ber, när vi läser och lyssnar till Guds Ord och när vi kommer till nattvardens bord. Där finns Jesus själv. Han vill möta dig.

Du är fri från din sjukdom sa Jesus till kvinnan. Och så lade han sina händer på henne. En total förändring och förvandling för kvinnan. Det som bundit henne fanns inte längre. Hon var fri från sin sjukdom. Hon var upprättad. Hon rätade sin rygg och kunde se omvärlden. Mötet med Jesus ger oss nya perspektiv. Det handlar inte längre bara om min egen lilla värld. Det handlar om något större. Det handlar om Gud och världen. När Gud kommer in i våra liv händer något. Att ge tron vidare och göra något för medmänniskan och världen blir naturligt. Många har sagt, jag ser tillvaron på ett nytt sätt. Den som tidigare tyckte att de som misslyckats fick skylla sig själva ser nu dem som Guds älskade barn och frågar: vad kan jag göra?
Kvinnan blev upprättad. Och hon gladde sig. Hon prisade Gud. Hon sjöng eller läste, kanske en psaltarpsalm eller med egna ord. Någonting stort händer med oss i mötet med Jesus. Det blir naturligt att berätta om det för andra och att tacka Gud.
Mötet med Jesus upprättar. Mötet med Jesus ger nya perspektiv. Mötet med Jesus föder lovsång. Jesus ser dig och vill möta dig.

Lars-Anders Kjellberg
Pastor i Långaredskretsen