You are hereJesus för världen givit sitt liv - av LAK

Jesus för världen givit sitt liv - av LAK

By lak - Posted on 07 april 2011

JESUS FÖR VÄRLDEN GIVIT SITT LIV

Vem är Jesus till för? Vem är kyrkan till för? Vem har den kristna tron ett ärende till? Vad svarar du på det?
Är Jesus till för den som är religiöst lagd? Är kyrkan till för ensamma och gemenskapslängtande människor? Är kristna tron till för dem som är filosofiskt lagda eller har grubblerier.

Nej det är svar som leder oss fel. Jesus, församlingen och kristen tro är inte enbart till för en speciell sorts människor. Kristen tro har större anspråk än så. Jesus Kristus, församlingen och kristen tro är till för alla människor. Jesus föddes in i vår värld för alla människor, kvinnor och män, unga, medelålders och äldre. Jesus föddes in i vår värld för både rika och fattiga, lyckliga och sorgsna, troende och tvivlare. Med andra ord vem du än är, vad du än kommer från så kommer du inte i från det här med Jesus, kristen tro och kyrkan.

Det slog mig när jag under en andakt nyligen sjöng ”Jesus för världen givit sitt liv” att så är det. Jesus inte bara föddes in i världen för vår skull. Han dog på korset för vår skull, för alla människor, i Långared, i Alingsås, i Sverige, ja för alla i hela världen.
På korset dör Jesus för dig. Varför? För att Gud har sett dig och vill dig väl. För att Gud vill ge dig allt gott och en tro som bär. För att Gud vill ge dig ett liv med mening, och evig gemenskap med honom. Det är den kristna trons glädjenyhet som gäller dig och alla dina medmänniskor.

LARS-ANDERS KJELLBERG